zondag 19 juli 2015

Kussen in snoepkleurtjes

Gek eigenlijk, ik haak ondertussen al een dikke 3 jaar en ik heb nog nooit eerder een kussensloop gehaakt.  Nochtans is zo'n kussensloop echt de moeite waard om je energie in te steken, want je kunt er bijna dagelijks van genieten als je na een drukke dag in de zetel ploft.  

En zo begon ik een kleine maand geleden aan mijn eerste exemplaar, geïnspireerd door het prachtige lente fris byClaire kussen.


Ik vond in mijn overvolle wolvoorraad 6 snoepkleurige bolletjes katoen terug. Dit project leek me dus ideaal om mijn wolreserves wat te doen verminderen. Helaas is mijn opzet niet geslaagd, want ik had van iedere kleur net niet genoeg om het kussen af te werken. En zo zijn we met bijna even veel wol in de voorraadkast geëindigd als toen we begonnen zijn... Maar goed, daar vinden we ooit wel eens iets op ;-)


Deze kussensloop is een hele grote granny square, volledig gehaakt in dubbele stokjes, die dubbelgevouwen wordt rond een kussenvulling. Het leuke aan dit kussen is dat de voorkant verschillend is van de achterkant. Ter versiering werd er een ketting met lossen op enkele rijen dubbele stokjes gehaakt.


Ik ben er heel blij mee!

Liefs,
Sarah

12 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijk kussentje is het geworden! Mooi kleurgebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!!! Vond de kleurtjes ook wel passen toen ik in mijn wolvoorraad dook, en ben nu heel blij met het resultaat :-)

   Verwijderen
 2. Het is echt een gave, mooie, vrolijke kussen geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk en prachtige kleuren!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héél mooi! Vind de kleur verf op de muur ook heel mooi trouwens :-)
  ps: Heb je blog vandaag ontdekt, meteen gevolgd want je maakt prachtige en originele dingen!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik had jouw blog ook nog niet eerder ontdekt, ik ga je ook volgen!
   Voor de 'fotoshoot' heb ik de kamer van mijn dochtertje gebruikt, ik vond de kleurtjes op de muur wel passen bij mijn kussen ;-)
   Groetjes, Sarah

   Verwijderen
 5. Wat een mooie kleuren; hij is prachtig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heel leuk uit, mooie kleurencombinatie! Een kussensloop haken staat ook nog steeds op mijn to do lijstje. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen