woensdag 13 januari 2016

Granny square kussen

Het is al zo lang geleden dat ik me hier nog liet zien. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

En daarbij neem ik jullie graag even mee terug in de tijd, naar mijn allereerste blogberichtje. Daar zien jullie 3 stapeltjes met granny squares die bedoeld waren voor een dekentje. Toen ik al heel wat vierkantjes gehaakt had, twijfelde ik over het geplande dekentje. Ik was heel blij met de kleurencombinatie, maar ik vond de kleuren toch niet helemaal passen bij de tinten die voorkomen in ons interieur. En zo belandde het stapeltje granny squares doelloos in de kast…

… tot op de dag dat ik een uitnodiging kreeg voor een verjaardagsfeest. De jarige vierde haar 85e verjaardag, en ik wilde haar graag als extra verrassing een zelfgemaakt cadeautje geven. Eerst dacht ik aan een mooie omslagdoek, maar helaas is de 85-jarige dame niet zo goed meer te been dus die omslagdoek leek me niet helemaal geschikt. Uiteindelijk besloot ik om een kussen te haken voor in haar relaxzetel. Eentje in rustige, zachte tinten. Tijdens het zoeken naar geschikte kleuren viel mijn oog op de granny squares in mijn kast, en toen wist ik het…

Ik haakte de vierkantjes aan elkaar met donkergrijs garen, en zo ontstond dit kussen, het perfecte cadeau zoals ik in gedachten had.


Het kussen kreeg twee verschillende kanten doordat ik de vierkantjes in een andere volgorde aan elkaar vast gemaakt heb.


Na het haken van dit kussen heb ik nog steeds heel wat granny squares over. Heeft iemand nog een leuk idee wat ik ermee kan maken?

Liefs, Sarah


3 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je granny's nu een bestemming hebben gekregen. Wat een mooi cadeau!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De granny's zijn goed terecht gekomen, super leuke kussen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooh fijn! Haakwerkjes komen uiteindelijk altijd nog van pas, en dit kussen is echt perfect als cadeautje!
  Ben er zeker van dat deze dame er blij mee gaat zijn.
  Fijn weekend, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen