woensdag 2 september 2015

De small - versie van de XL-filetsjaal

Toen ik het boek Haken & Kleur - Buiten in mijn bezit had, wist ik onmiddellijk dat mijn eerste haakproject de XL filetsjaal zou worden. Ik vind die sjaal zo leuk met dat repeterende patroon van gaatjes erin.

Maar toen ik begon te haken, sloeg de twijfel toe want de sjaal was echt wel heel erg breed. Het is eerder een omslagdoek dan een sjaal… een omslagdoek die ik waarschijnlijk nooit zal dragen. En het is ook niet de bedoeling om iets te haken dat daarna helemaal achteraan in mijn kast belandt...


Uiteindelijk besloot ik om de sjaal maar 2 ruitjes breed te maken, en dat beviel me veel beter. Met het randje erbij is hij nog steeds vrij breed, maar dat is niet zo erg… dan kan ik er lekker in wegkruipen tijdens de koude dagen deze herfst en winter!


Ik heb mijn small-versie van de XL filetsjaal gehaakt met SMC Sun City, een garen dat bestaat uit een mix van katoen en acryl. Ik was direct helemaal weg van de groene kleur, maar het kiezen van de kleuren voor het randje ging iets minder vlot.

Maar nu ik mijn sjaal zo zie, ben ik heel blij met het resultaat :-)


Liefs, 
Sarah

5 opmerkingen:

 1. Mooi spetterend blauw! En ik hou ook niet van die heel brede sjaals/omslagdoeken, maar dit formaat kan nog heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 'm wel erg mooi geworden! Leuke kleur!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is erg leuk geworden!! Wel een goed idee om hem smaller te maken, zo is het inderdaad meer een sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk patroontje, mooie kleuren. Dat zul je vast veel plezier van hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar mag je met recht blij mee zijn, een prachtig resultaat en goed gekozen kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen