vrijdag 16 oktober 2015

Eerste breiwerk

Ik wil al lange tijd leren breien, en toen de herfst eraan kwam, begon het echt te kriebelen.

Maar hoe begin je daar aan? 

Ik vond een workshop 'breien voor beginners' in mijn buurt, maar de workshop voor de maand september bleek al volzet, en tot de volgende workshop in januari kon ik niet meer wachten. Ja, als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het snel gaan! :-) 

Dan maar via filmpjes op het internet… De filmpjes van wolplein hebben me goed op weg geholpen. 

Ik kon nu eindelijk het boek Jules en Julie van Julie Jaeken kopen dat ik al zo vaak doorbladerd had, maar telkens met spijt liet liggen in de winkel omdat ik niet kon breien. Jules en Julie is een heel mooi boek met prachtige breiwerkjes voor baby's en kinderen. 

Uit dit boek kwam mijn allereerste breiwerk, de Seppe muts en sjaal.


Een sjaal is ideaal om mee te beginnen. Niet denken, en gewoon rechtdoor breien.

Voor de muts had ik een klein beetje schrik. Maar eerlijk… dat minderen valt ook heel goed mee!


Mijn zoontje is nu in ieder geval klaar voor de winter ;-)Dat breien smaakt zeker naar meer, al blijf ik ook nog wat haakwerkjes in petto hebben!

Fijn weekend!

Sarah


6 opmerkingen:

 1. Knap! Ik zou dat ook dolgraag wat beter kunnen, maar breien duurt bij mij echt lang. Haken en naaien lukt me veel vlotter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Bij mij gaat het ook niet snel hoor, maar door te beginnen met een kleiner en eenvoudiger project, hield in de moed erin. En eenmaal wat geoefend zal die snelheid ook wel komen zeker?

   Verwijderen
 2. Goed gedaan hoor!! Het staat je zoontje echt mooi!
  Ik kan wel breien ( net zoals Tam Tam hierboven? ), maar omdat het nogal traag gaat bij mij, grijp ik toch steeds weer naar mijn haaknaald.
  Nochtans heeft breien ook een prachtige uitstraling en valt het werkje meestal soepeler dan haakwerk.
  Ben alleszins benieuwd naar wat er nog uit je breipennen gaat vloeien :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Sigrid! Ik hou ook van die mooie uitstraling bij breiwerk, daarom dat ik het ook echt wilde leren. En die traagheid moet ik er op dit moment ook nog bijnemen hoor, al valt dat best mee als je met dikkere draad werkt, dan zie je het toch sneller vooruit gaan ;-) Fijn weekend!

   Verwijderen
 3. Wauw, goed gelukt zeg en wat een leuke foto van je zoontje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, ik ben zo blij dat het me gelukt is om iets te breien. Hopelijk durf ik me ook eens aan een gebreide trui te wagen, maar op dit moment lijken die patronen nog een beetje Chinees. Ik heb dus nog een weg te gaan… Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen